در قسمت ریدینگ تافل، آیا باید اول کل متن رو بخونیم و بعد سوالات رو جواب بدیم؟ جواب کوتاهی که می شه به این سوال داد اینه که :' قاعدتاً نه '. با دقت خوندن کامل متن قبل از اینکه سوالا رو بخونید، باعث می شه سرعتتون پایین بیاد. هر چی وقت بیشتری روی خوندن متن بذارید، وقت کمتری برای دادنِ جواب دقیق و کامل به سوالات خواهید داشت. بنابرین من توصیه نمی کنم که قبل از اینکه سوالات رو بخونید، متن ریدینگ رو کامل بخونید. در عوض سه تا استراتژی پیشنهاد می دم که برای خیلی از بچه ها، خوب جواب میده.
رویکرد پاراگراف به پاراگراف در ریدینگ تافل،
تقریبا همه ی سوالات، با جمله های متن تطبیق دارن. بیشتر مواقع سوالات به همون ترتیبی میاد که در محتوای متن هست. و تقریباً همیشه، سوالات، معنای کل پاراگراف رو می خوان. حتی وقتی هم که تمرکز سوال روی یه کلمه، عبارت یا جمله هست، این بخش های کوچکِ جمله هم، معنی شون با توجه به پاراگرافی که توش اومدن سنجیده می شه. بنابرین خوندنِ یه پاراگراف و بعدش جواب دادن به سوالاتِ همون پاراگراف، یه راه راحت وآروم برای کار کردن با ریدینگ هست. البته حواستون باشه که دو سوال آخر، یا به قسمت های بالاترِ متن بر می گردن یا به کل متن و نیازه که کل متن مرور بشه. البته وقتی به اون سوالات می رسید، دیگه کل متن رو خوندید و این مرورِ کل متن رو راحت تر می کنه.
رویکرد روخوانی - جواب به سوال - مرور
در این روش ، شما قبل از اینکه شروع به جواب دادن به سوالات بکنید، اول یه نگاه به متن می اندازید، ولی متن رو با همه ی جزئیاتش نمی خونید. در عوض، چیزی که باید دقیق بخونید، اولین جمله ی هر پاراگرافه. در تافل، همیشه ایده ی اصلی یه پاراگراف در جمله ی اول اون پاراگراف میاد. وقتی که ایده ی اصلی پاراگراف رو خوندید، سریع ادامه ی پاراگراف رو روزنامه وار بخونید و دنبال جملات کلیدی ای بگردید که ایده ی اصلی رو ساپورت می کنن . متن رو برای جملات و عبارات مرتبط اسکن کنید، نیازی نیست همه ی کلمات متن رو تک به تک بخونید. بعد از اینکه اطلاعات کلیدی پاراگراف رو سریع به این روش خوندید، به سوالات نگاه کنید. اغلب با یه اسکن سریع متن، جواب سوال رومی دونید. در مواقع دیگه ممکنه در مورد جواب شک داشته باشید. در این صورت برگردید و دوباره یه نگاه به متن بندازید تا اطلاعاتی که لازم دارید رو پیدا کنید. این روش خیلی زمان براتون ذخیره می کنه. همچنین، دقتتون رو بالا می بره، به خاطر اینکه روی مهم ترین نکته ها و ارتباط بین سوالات و متن تمرکز می کنید.
رویکرد اول - سوالات
خیلی از بچه ها، قبل ز اینکه حتی نگاهی به متن بندازن، کل سوالات رو می خونن و از اینکار خیلی نتیجه ی خوبی می گیرن. این روش تماماً روی سوالات متمرکزه. به جای اینکه به متن نگاه بندازید که برای جواب دادن به سوالات راهنمایی تون کنه، به سوالات نگاه می اندازید که برای خوندن متن راهنمایی تون کنه. موضوعاتی که در سوالات مطرح شده، بهتون می گه که در خود متن دنبال چه اطلاعات کلیدی ای باشید. اول، هر سوال رو بخونید و بعد توی متن دنبال جوابش بگردید. فقط حواستون باشه همه جای متن رو نخونید، یا اینکه سعی نکنید کل متن رو بخونید. یادتون باشه که ترتیب سوالات همون ترتیبِ ارائه ی مطالب در متنه. با در نظر گرفتن این موضوع، دیگه میدونید کجای متن دنبال جواب سوالتون بگردید، حتی اگه هیچ بخشی از ریدینگ TOEFL رو از قبل نخونده باشید. بهترین روش رو برای خودتون رو پیدا کنید از بین روش های بالا، روش روخوانی-جواب به سوال-مرور معمولا برای بیشتر شاگردان من بهتر از بقیه روش ها جواب می ده. ولی در عین حال بچه های زیادی هم هستن که از روش پاراگراف-به-پاراگراف یا اول-سوالات بهتر جواب می گیرن. پارگراف-به-پاراگراف به خصوص برای اون دسته از بچه هایی که در ریدینگ TOEFL از سه مهارت دیگه کمی ضعیف تر هستن بهتر نتیجه می ده. و اگه توی ریدینگ از سه مهارت دیگه قوی تر هستین، روش اول-سوالات براتون بهترین روشه. با این مطلب می تونید مهارت ریدینگ تون رو تقویت کنید تا یه نمره ی عالی بگیرید. اگه شک دارید که کدوم روش براتون بهتر جواب می ده، هر سه روش رو امتحان کیند ببینید از کدوم نتیجه ی بهتری می گیرید.
آزمون ماک تافل زنگنه شما را با تمامی چالشهای آزمون تافل آشنا میکند و به شما کمک میکند تا با آمادگی کامل و اعتماد به نفس در آزمون اصلی شرکت کنید. این آزمون کلید موفقیت شما در روز آزمون است.