این سناریویی هست که ممکنه به نظر خیلی هاتون آشنا بیاد: اولین بار به صورت آزمایشی تست میدید و بعدش نمره تون رو می بینید. آخ! احتمالا از اون چیزی که فکر می کردید پایین تره، درسته؟
بعد به تفاوت کوانت و وربال نگاه میکنید، و با خودتون فکرمی کنید: 'اوه! کوانت ام خیلی پایین تر از چیزی شده که فکر میکردم! حتما باید روی اون بخش خیلی بیشتر تمرکز کنم. ولی نمره یوربال ام خوب به نظر میاد، پس می تونم فعلا کاری باهاش نداشته باشم.'
اولاً، دلسرد نشید. کمی پایین بودن اولین نمره، لزوما به اینمعنی نیست که قراره در نهایت هم نمره ی کمی بگیرید. من بچه هایی رو دیدم که با نمره ای حدود 300 شروع می کنن و در انتها نمره ی حدود 700 می گیرن. این که نمره تون پایین شده فقط معنی ش اینه که قوانین بازی رو هنوز یاد نگرفتید: دانش محتوایی، شناخت الگوها، زمانبندی و تصمیم گیری استراتژیک. دوماً، ممکنه اصلا دارید نمرات کوانت و وربالتون رو بد تعبیر می کنید.
نمرات خام مهم هستن، نه درصد( percentile ).
اگه دارید به جای نمرات خام، به percentile نگاه می کنید، در اشتباهید. نمرات خام میزان توانایی شما رو نشون می دن ، نه درصدها. نمرات خام از 0-51 هستن و با گذشت زمان تغییری نمیکنن. همونطور که لَریرادنر ، روانسنج سابق GMACمیگه، نمرات خام GMAT سطح توانایی ثابتی رو با گذشت زمان نشون می دن. بنابرین نمره ی 43 از بخش کوانت در سال 2002، دقیقا همون سطح توانایی ای رو نشون می ده که نمره ی 43 از بخش کوانت در سال 2011 نشون می ده.از طرف دیگه، درصد ها در طول زمان تغییر کردن. وقتی این آزمون در ابتدا شروع به کار کرد، تعداد خیلی زیادی از شرکت کنندگان، شهروندان امریکایی بودن. ولی در سال 2015، تنها 34 درصد از 250000 نفری که در GMAT شرکت کردن ، شهروندان امرکایی بودن. تاثیر خالص این تغییر آمار، به عقیده ی رادنر، اینه که میانگین انحراف معیار کوانت و نمرات کلی بالا رفته، ولی میانگین و انحراف معیار بخش کوانت پاینن اومده. اگه درصد کوانتتون پاینن به نظر میاد ولی درصد وربالتون بالا، این بیشتر انعکاسی از تعداد شرکت کنندگان در سراسر دنیا هست تا انعکاسی از شما.
دانشگاههای بیزنس (business school) درصد (Percentile) شما رو در نظر نمی گیرن.
به هیچ منبعی که بهتون می گه روی percentile تمرکز کنید،گوش ندید. ده سال پیش، نمره ی خام 47 از 51، درصدش می شد 81. امروزه، این نمره درصدش فقط می شه 67. ولی مدرسه های تجارت میدونن که یهنمره خام خاص الان، همون میزان توانایی رو نشون می ده که در سالهای قبل هم نشون می داد، بنابرین اهمیتی به درصد نمیدن. جِرِمیشینوالد، یکی از مسئولین پذیرش MBA چند وقت پیش به من گفت :' مسئولین پذیرش شناخت خوبی از GMAT دارن و درصد ها گمراهشوننمی کنه. در نهایت، اونا می خوان بدوننکه شما می تونید از پس دوره بربیاید یا نه، و نمره ی خام تون خیلی بهتر از درصدتون، توانایی شما رو نشون می ده، چون در طول زمان ثابت می مونه.'
باید برای هر دو بخش بخونید.
من ده ها دانش آموز دیدم که نمرات کوانتشون 48 یا 49 بوده و فکر می کنن که باید بیشتر برای کوانت تلاش کنن، در حالی که در واقع فقط 2 یا 3 نمره مونده که بگیرن. یه نمره ی 48 یا 49 به خودی خود توانایی خیلی بالایی رو نشون می ده! این بچه ها از طرف دیگه وربال رو خیلی جدی نمیگیرن، در حالی که در این بخش جا داره که نمره ی بیشتری بگیرن. به تفاوت درصد کوانت و وربال که GMATاخیراً منتشر کرده یه نگاه بندازید:
برای مثال، داشن آموزی که در قسمت کوانت نمره ی 41 گرفته و در قسمت وربال 32، درصد هاش به ترتیب می شن 48 و 66. واگه این داش آموز فقط بخواد روی کوانت تمرکز کنه، در واقع اشتباه کرده. خیلی سوالات در قسمت وربال هستن که بچه ها با جواب دادن اونا می تونن نمره ی overallشون رو بالا ببرن و اگه روش وقت بذارن می تونه خیلی به نفعشون باشه و نمره ی overall که بین 200 تا 800 هست رو بالا ببره. در کل، دانشگاههای بیزنس (business school)بیشتر به نمره ی 200-800 شما توجه می کنن تا تفاوت بین وربال و کوانت. اگه می خواید نمره ی overall رو بالا ببرید، حتما برای هر دو قسمت خوب مطالعه کنید که تا جایی که می شه نمرهتون بالا بره.