در بخش انشاء آزمون SAT، زمانیکه موضوع معیارهای ارزیابی نمره دهی و تصحیح انشاء مطرح می شود، سه شاخص درک مطلب، آنالیز موضوع و سبک نگارش مورد بررسی قرار می گیرند.
در این مقاله به بررسی زیرشاخه های هر یک از این شاخص ها می پردازیم تا دریابیم که با رعایت چه مواردی، زبان آموزان می توانند در هر یک از بخش های ذکر شده، به بالاترین نمره یعنی نمره 4 دست پیدا کنند.
درک مطلب: پاسخ در این سطح، نشان دهنده درک جامع کلیات و جزییات متن می باشد. همچنین ارتباط منطقی بین کلیات و جزییات متن، بخوبی درک شده و تفسیری صحیح و عاری از نظرات شخصی، صرفا بر اساس وقایع و شواهد ذکر شده در متن، ارایه می شود.
آنالیز: پاسخ در این سطح، تحلیل دقیقی از روند استدلال متن ارایه می دهد. در اینجا، زبان آموز می بایست بتواند ارزیابی دقیقی از شواهد ذکر شده در متن ارایه دهد، روند استدلال نویسنده متن را دنبال کند، المان های ساختاری متن و بار معنایی کلمات را تشخیص دهد و قسمت هایی از متن را که در راستای نیل به مقصود نهایی نویسنده ذکر شده شناسایی کند.
سبک نگارش: پاسخ در این سطح، بیانگر توان انتقال مطلب زبان آموز در قالب زبانی فاخر است. اصول نگارش اعم از انتخاب کلمات صحیح، استفاده از هم آیندها، تنوع ساختاری جملات از نظر دستور زبان، رعایت حفظ انسجام و پیوستگی بین ایده ها، رعایت قوانین نقطه گذاری، و بکار گیری سبک نگارشی رسمی و عینی میبایست مورد توجه قرار گیرد. در نهایت، اصول استاندارد نگارشی رعایت می شود و پاسخ می بایست عاری از هر گونه اشتباهات دستوری زبانی باشد.