نوشتن یک رزومه موفق یکی ازچالش های دشوار در پیدا کردن شغل می باشد. اکثر کارفرمایان فقط با چند ثانیه نگاه گذرا بر روی رزومه نظر مثبت و یا منفی خود را ارائه می دهند.
در این مقاله سعی شده است که شما را با 9 روش موثر برای نوشتن resume آشنا کنیم.
سعی کنید که رزومه شما واقعی باشد
معمولا یک رزومه نباید از دو صفحه بیشتر باشد. کارفرمایان به طور متوسط ۸ ثانیه زمان گذاشته تا یک رزومه را بررسی کنند و روش نادرست این است که شما بخواهید کل داستان زندگی خود را در رزومه بنویسید. سعی کنید رزومه خود را تاثیر گذار و خلاصه بنویسید و اکثر جزییات را فقط در روز مصاحبه عنوان کنید.
رزومه خود را منطبق با کارتان بنویسید
اکثر ما ها برای اینکه در زمانمان صرفه جویی کنیم یک رزومه مشترک را به شرکت های مختلف می فرستیم . اما نکته مهم در این است که ما می بایست رزومه خود برای هر موقعیت شغلی اندکی تغییر داده تا با نیازهای شغل مورد نظر منطبق گردد . برای این کار شما می توانید به نمونه آگهی آن کار رجوع کرده و ببینید چه مواردی مورد نیاز کارفرمایان می باشد و آن مهارتهای خاصی که آنها نیاز دارند و شما دارید را در رزومه ذکر کنید.
در رزومه خود علت صلاحیت خود را بگویید
تصور نکنید که کارفرما خودش توانایی های شما را دیده و آنها را با شغل مورد نظر منطبق کرده و بهترین گزینه می باشید. شما می بایست کاملا توضیح دهید گه چرا با بقیه متفاوت هستید و در صورت قبولی شما چه خدماتی به آن شرکت ارائه خواهید داد.
فاصله زمانی زیاد بین شغل هایتان را توجیح کنید
معمولا وقتی بین دو شغل شما فاصله زمانی طولانی بوجود بیاید و شما آن را در رزمه مطرح کنید ممکن است باعث شود که کارفرما به این فاصله زمانی مشکوک شده و تاثیر منفی بر روی آن ها به جا گذارد. اگر شما بین دو کارتان مدت زیادی مشغول به کار نبوده اید بهتر است در مورد کلاسها و دوره های مفیدی که در زمینه ارتباطات و کار گروهی که در این مدت گذرانده اید بنویسید و یا در مورد کارهای داوطلبانه ای که در آن شرکت کرده اید بنویسید. با این کار شما نشان میدهید که این فاصله زمانی برای ارتقاء مهارتهای شما به کار رفته است.
رزومه خود را به روز رسانی کنید
شما چه به دنبال شغل جدیدی هستید یا خیر باید مرتبا رزومه خود را به روز کنید . هر زمان که اتفاق مهمی در کار شما رخ می دهد آن را ثبت کنید زیرا ممکن است که در اینده فراموش کنید که آن اتفاق مهم را وارد رزومه خود گردانید.
اشتباهات نوشتاری در رزومه
کارفرمایان به اشتباهات گرامری و غیره در رزومه دقت کرده و اگر چیزی پیدا کنند تاثیر به شدت منفی بر روی آنها خواهد داشت. مخصوصا اینکه کار فرمایان صدها مورد رزومه را تا به حال بررسی کرده و کاملا با اشتباهات گرامری آشنا هستند و این اشتباهات می توانند بهانه خوبی برای رد کردن رزومه شما باشند. برای اطمینان از صحت گرامری و کلمه ای بهتراست از نرم افزار های موجود برای چک کردن گرامر و دیکته لغات استفاده شود و یا از شخصی که زبان خوبی دارد درخواست کنید که نگاهی به رزومه شما انداخته تا بتوانند اشتباهات را پیدا کند.
واقعیت را بگویید
این باور وجود دارد که همه در رزومه خود دروغ می گویند. اما در واقعیت این طور نیست. دروغ های بزرگ در رزومه می تواند مشکلات زیادی برای شما ایجاد کند مخصوصا زمانیکه کارفرمایان سابقه شما و معرف های شما را بررسی می کنند. بدترین چیزی که ممکن است رخ دهد این است که شما کار جدیدتون را شروع کنید و بعد به خاطر دروغ گویی آن شغل را از دست بدهید. و یا اینکه در زمان مصاحبه سوالاهای تخصصی از شما پرسیده بشه در مورد دروغتان و شما قادر نباشید که پاسخ دهید.
استفاده از ارقام
شما می توانید از ارقام و آمار برای نشان دادن دست آورد های خود استفاده کنید. مثلا اگر در رزومه خود در مورد کارهای قبلیه خود نوشته اید فقط نگوویید که تلاشهای شما باعث افزایش فروش گردید بلکه بگویید چقدر افزایش ایجاد شد و در چه مدت زمان این اتقاف افتاد. اعداد می توانند واضح تر ویژگیهای شما را نشان دهند.
شکل ظاهری رزومه
ما در دنیایی زندگی می کنیم که شکل ظاهری تاثیر خیلی زیادی دارد و این در مورد رزومه نیز صادق است. بهتره زمان زیادی را صرف بهبود شکل ظاهری رزومه خود کرده و برای این کار شما می تونید جملات خود را کوتاه کرده و از علایم مختلف برای نشان دادن لیستی از وظایف و یا توانایی های خود استفاده کنید. و سعی کنید چهارچوب صفحه رزومه شما طوری باشد که فضای سفید خالی زیادی اطراف محتوای رزومه شما وجود داشته باشد تا خواندن آنها برای چشم راحت تر گردد.