دانشجویان سراسر جهان میتوانند در آزمون یوس شرکت کنند. بیشتر دانشجویان از آذربایجان، ترکمنستان، ایران، ترکیه، سوریه، آلمان، بلغارستان، افغانستان، قرقیزستان، و از قاره آفریقا هم تانزانیا، کنیا، مالاوی، مصر و تونس در این آزمون شرکت میکنند. معدل دبیرستان هیچ تأثیری در آزمون دانشجویان خارجی ندارد و نمره نهایی یک فاکتور محسوب نمیشود. هیچ نمره دیگری توزیع نمیشود. پس برای اپلای کردن در دانشگاههای ترکیه فقط به نتیجه آزمون یوس احتیاج دارید. مدرک دبیرستان، آموزشگاه جامع (comprehensive school) یا حتی Acik Lise هیچ اهمیتی ندارد. عملکرد (performance) و دورههای پایه هم هیچ نقشی ندارند. تنها شرط موجود این است که باید مدرک دیپلم دبیرستان داشته باشند، که معادل آن در ترکیه Lise Diplomasi است. افراد دارای مدرک Abitur، Abitur و Acik Lise میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
مباحثی که در آزمون یوس مورد ارزیابی قرار می گیرند عبارتند از: هوش، ریاضی و هندسه، سوالات در حد ریاضیات دبیرستان هستند، بنابراین آزمون یوس آزمون سخت و دشواری به حساب نمی آید و هر دانشگاه باتوجه به قوانین آموزشی خود تعداد سوالات مشخصی را طراحی می کند و تعداد سوالات در همه دانشگاه ها مشابه نیست، مدت زمان آزمون یوس بین 80 تا 130 دقیقه است.
آزمون یوس به زبان ترکی برگزار نمی شود و شما می توانید زبان آزمون خود را انگلیسی، فارسی یا ترکی انتخاب کنید، آزمون یوس دانشگاه های ترکیه در اردیبهشت ماه برگزار می شود و شما باید در بهمن ماه برای آزمون YOS ثبت نام کنید، این نکته را به خاطر بسپارید که زمان آزمون در دانشگاه های مختلف متفاوت است بنابراین برای هر تعداد دانشگاهی که بخواهید می توانید ثبت نام کنید. اعلام نتایج آزمون YOS بدون شک در هر دانشگاه متفاوت است اما از انجا که پروسه مصاحبه و ثبت نام تا اوایل مرداد ماه به پایان می رسد، تا دو هفته بعد از آزمون نتیجه به شما اعلام می شود. مدت زمان اعتبار آزمون یوس 2 سال است و بعضی از دانشگاه ها، آزمون یوس دانشگاهی دیگر را می پذیرند.
اگر انتخاب شما یکی از رشته های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی یا مهندسی برق، مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک و... است و در کنکور ایران موفق نشده اید، می توانید با کسب نمره ای خوب در آزمون یوس از دانشگاهی دولتی در ترکیه پذیرش بگیرید.
آزمون یوس برای تحصیل در ترکیه، فقط در این کشور برگزار نمی شود و در سایر کشورها نیز برگزار می گردد، در زیر لیستی از مراکز برگزاری آزمون یوس را مشاهده می کنید:
رشته های زیر، رشته های پرطرفداری هستند که داوطلبین تحصیل در ترکیه در آزمون یوس شرکت می کنند تا در این رشته ها تحصیل کنند.
فرایند درخواست به دانشگاههای ترکیه، خیلی ساده است. متقاضیان خارجی باید دارای دیپلم دبیرستان (برای دورهی کارشناسی) یا یک مدرک چهار سالهی کارشناسی از دانشگاه (برای دورهی کارشناسی ارشد) یا معادل آن در کشور زادگاه خود باشند. فرایند پذیرش برای هر دورهی تحصیلی که انتخاب میکنید، متغیّر است. با این حال، چند شرط عمومی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید:
درخواستها و تمام مدارک پشتیبانیکننده باید قبل از ضربالاجلی فرستاده شود که معمولاً 1 آگوست است.